THE RISE – MAYLANDS MULTIPURPOSE CENTRE

Project Location—    Maylands, WA
Project Client—    The Buchan Group
Project Contractor—    Pindan

 

The new function centre is a state-of-the-art multipurpose recreational facility spanning 2 floors over a basement car park. The building provides a multifunction sport court and associated spectator seating, a branch library, a function suite that can accommodate up to 400 people, and a child health clinic.

The building’s structure is a mix of different structural systems. Concrete frame with in-situ slab or precast floor were used for the double-storey area, and structural precast panels were used in the sport facility area. The building façade was developed by incorporating a mix of precast concrete panels and steel frame structure and glazing.