BROADWAY SHOPPING CENTRE CAR PARK

Project Location—    Glebe, NSW
Project Client—    Walker Corporation
Project Architect—    The Buchan Group
Project Contractor—    Walker Group Constructions Pty Ltd

 

 A major public car park extension to the Broadway Shopping Centre complex.

Features:

  • Additional 3 levels of car parking constructed above an existing 9-level car park. Structure consisted of post-tensioned band beams spanning 10.4m and slabs spanning 8.7m.
  • Only minor upgrading of the existing columns and foundations was required due to the redistribution of the design loads on all floors.
  • A bridge link spanning 20m between the car park and retail complex was constructed from structural steel and concrete on metal sheeting.
  • Crash barriers/façade consisted of steel posts spanning between the floor slabs with mesh infill.